sâmbătă, 10 martie 2012

Anexă - Chakre superioare, chakre inferioare

Teoriile chakrelor superioare pornesc de la analogia cu chakrele umane, analogie legitimată, printre altele de celebra (si aş spune eu, reala) zicere: „Precum în Cer aşa şi pre Pămănt; astfel se conchide că fiecare dimensiune are câte opt chakre, aşa cum omul poate fi văzut ca un complex de opt chakre, cele şapte din corpul său, plus chakra 0, chakra de legătură cu pământul.
Chakrele dimensiunii a 4-a
Chakra a 8-a, este prima chakră a dimensiunii a patra; este lăcaşul sufletului. Aşa cum în a treia dimensiune Pământul este desemnat cu numărul zero, şi reprezintă planul existenţei fizice, tot aşa, în dimensiunea a patra, lăcaşul su-fletului devine locul existenţei în această dimensiune. Culorile chakrei a 8-a sunt verde smarald si purpuriu.
Chakra a 9-a corespunde chakrei de bază din dimensiunea a treia. Este legată de corpul de lumină şi are legătură cu veselia. Când este activată, ea aprinde corpul de lumină, care se află în structura celulară şi subcelulară a omului. Culoarea acestei chakre este verde albastrui.
Chakra a 10-a este asociată cu chakra polarităţii din a treia dimensiune. Are legătură cu integrarea masculinului şi femininului în sine.Această chakră începe să funcţioneze atunci când energiile masculine şi feminine sunt în echilibru perfect. Acest echiilibru este trăit ca o stare de lipsă de efort şi de corelare cu sufletul propriu, Culoarea acestei chakre este sidefie.
Chakra a 11-a este chakra energiilor erei noi .Corespunde cu chakra plexului solar din a treia dimensiune. Conectarea chakrei a 3-a la cea de a 11-a, duce la diminuarea traumele vieţii prezente sau ale vieţilor anterioare, care sunt stocate în chakra a 3-a. Sentimentul pe care îl degajă energia chakrei a 11-a este ca un val şi se mişcă prin corpul şi va ieşi fără să staţioneze şi fără să se ataşeze de vreo zonă de percepţie greşită. (Inainte ca a patra dimensiune să fie disponibilă, un raspuns emoţional neechilibrat obişnuieşte să se ataşeze de percepţiile greşite existente în corp). Culoarea acestei chakre este roz-portocaliu.
Chakra a 12-a tine de conştiinţa christică, ce este o energie transformatoare care pune în legătură toate formele de energie. Ea este asociată cu chakra inimii, iar culoarea ei este auriu sclipitor.
Chakra a 13-a se leagă de manifestarea comunicării prin vibraţii. Aceasta este chakra care se foloseşte pentru materializarea sau dematerializarea lucrurilor. Este, de asemenea, chakra folosită pentru teleportare. Se utilizează şi pentru vindecare, prin astral (la distanţă). Culoarea ei este roz-violet deschis.
Chakra a 14-a are legătură cu Planul Divin. Permite planului mental să se predea. Cea de a14-a chakră spune că omul însuşi permite Planului Divin să-i arate calea fără evaluarea sau analiza prin credinţele concepţiilor mentale. Această chakră corespunde celui de al treilea ochi din dimensiunea a treia. Aduce clarviziune în dimensiunea a patra şi activează nelimitarea omului. Culoarea acestei chakre este albastru-violet închis.
Chakra a 15-a se ocupă de legătura monadică a omului. Ea corespunde chakrei creştetului din dimensiunea a treia, legătura spirituală a omului. Deschizând a 15-a chakră, se permite ca noua legătură spirituală, care este monada, să opereze. Aceasta se întâmplă în momentul în care se trece de a patra iniţiere. La a cincea iniţiere omul se conectează cu monada, care îl duce la poarta către ascensiune. Când operează această chakră, ea spune că structura sufletului uman este suficient de stabilă pentru a mânui energia şi scopul informţional care vine de la nivelul monadic. Culoarea este alb auriu deschis.
Chakrele dimensiunii a 5-a
Chakra a 16-a are legătură cu ascensiunea şi cu devenirea de fiinţă universală. Chakra a 16-a este cea care descinde chakra creştetului capului în momentul ascensiunii. Când această chakră a fost activată, maestrul trebuie să decidă dacă urmează să rămână sau nu în existenţa fizică. Fiinţa universală se mişcă prin toate sistemele şi dimensiunile şi se poate adapta la orice formă energetică sau corporală necesară. Fiind prima chakră a sistemului de reţele ale chakrelor din a 5-a dimensiune, această chakră de ascensiune spre monadă şi devenire universală este baza omului, aşa cum chakra a 8-a, lăcaşul sufletului, era punctul de bază pentru chakrele din a 4-a dimensiune. Culoarea acestei chakre este mov deschis- alb.
Chakra a 17-a are legătură cu lumina universală, şi corespunde chakrei a 9-a sau corpului de lumină în dimensiunea a 4-a. Progresia se face din dimensiunea a 3-a, care este solidă, către dimensiunea a 4-a, care este solidă dar luminoasă, spre dimensiunea a 5-a care este complet luminoasă. Deoarece este compusă din toate culorile spectrului vizibil, are o multitudine de nuanţe de alb.
Chakra a 18-a are legătură cu intenţia divină din dimensiunea a 6-a. Când este activată, această chakră creează capacitatea de a introduce dimensiunea a 6-a în realitate. La nivelul 5 dimensional nu există corespondenţa cu nivelul plexului solar, pentru că el a fost unit cu chakra inimii. Are culoarea roz-auriu.
Chakra a 19-a este legată de energia universală. Energia inimii este punctul de concentrare în dimensiunea a 3-a; conştiinţa christică este energia care se extinde în dimensiunea a 4-a; în dimensiunea a 5-a, corespondenţa este cu energia universală. Această energie este percepută de cei care lasă să treacă această energie prin această chakră, prin nivelul monadic şi prin nivelul sufletului către corpul fizic.
Chakra a 20-a pune accentul pe fiinţare. În dimensiunea a 3-a era necesar să se comunice; în dimensiunea a 4-a există capabilitatea de a se comunica într-un mod mult mai extins prin lumină, prin intermediul vibraţiilor; în dimensiunea a 5-a nu este necesar schimbul. Există o fiinţare pură în cadrul căreia nu este nevoie de un schimb pentru a se realiza comunicarea. Culoarea este violet-auriu.
Chakra a 21-a are legătură cu structura divină. Ea este creativă dintr-un anumit moment al evoluţiei care de fapt este un moment decisiv. În dimensiunea a 3-a,ochiul al treilea creează capacităţi de clarvăzător; în dimensiunea a 4-a el este Planul Divin. Acum omul se află dincolo de structura dimensiunii a 5-a, în cadrul învăţăturii care a avut loc la nivelul Structurii Divine. Culoarea sa este albastru-auriu.
Chakra a 22-a are legătură cu Sursa sau cu conexiunea Capul divinităţii. Are culoarea platinei.
În percepţia ezoterică şi ocultă, tot ceea ce dispune de yin-yang presupune contrarii (de exemplu: lumină-întuneric; spiritual-material, superior-inferior, feminin-masculin, usor-greu, sus-jos, cald-rece, negativ-pozitiv, iubire-ură, dragoste-răutate, rai-iad, Polul Nord-Polul Sud).
Loka este o sferă luminoasă, spirituală, comparabilă cu Yang iar Tala este o umbră, sfera materială comparabilă cu Yin. Loka şi Tala sunt cele două aspecte asemănatoare ale unei anumite stări de conştiinta.
Vorbind despre chakrele omului, facem referire la dimensiunea existenţială actuală, cea de-a treia dimensiune. Printr-o simplă analogie, celelate dimensiuni, a doua, şi a patra, au acelaşi nume de chakre, adică şapte, Iar analogia poate continua.
Daca actuala dimensiune, a treia, este caracterizată de existenţa luminii, în particular vizibilă, cele şapte chakre inferioare, respectiv a doua dimensiune, va fi lumea umbrelor (Lower World, Shadow World); acolo referirea se face la Tala.
Dimensiunea superioară este o lume eminamente luminoasă (Higher World, Luminous World), o lume spirituală, iar aici referirea este spre Loka.
În desenul alăturat, sunt reprezentate cele 21 de chakre ale celor trei dimensiuni.
Materialul, în format electronic, complet, poate fi achiziţionat prin comandă. Comandă aici!
Cum ideea aceasta merită a fi explorată cu atenţie, în cel de-al treilea volum, după acumularea multor cunoştinţe, voi reveni pe larg cu această teorie.

Niciun comentariu: