joi, 23 februarie 2012

Unde este situat ReiKi? [1]

Fără multe comentarii, scurt şi la obiect, ReiKi este asemenea oricărei metode, filozofii sau sistem de evoluţie spirituală, la fel ca şi yoga, aikido, qigong, ortodoxismul, catolicismul, budismul, islamismul, radiestezia etc. ReiKi ajută la a evolua, învaţă cum pot fi ajutaţi ceilalţi, cum se poate ajuta omul pe el însuşi. De asemenea, arată un drum pe care se poate urca sau coborî, în funcţie de alegerea fiecăruia. Şi accentuez pe faptul că este o filozofie sau sistem de evoluţie spirituală şi nicidecum o religie. ReiKi nu schimbă şi nu vrea niciodată să schimbe religia celor ce aderă la acest sistem. Cei ce vor să o facă o pot face! Însă nu e drept să spună că schimba-rea este impusă sau indusă de ReiKi!
Ce este ReiKi? ReiKi este energia universală, provenită din dimensiuni superioare. Ştiinţa modernă a concluzionat că tot ceea ce există în univers este format din vibraţie; sensei Usui a denumit această vibraţie, provenită din aceste dimensiuni superioare, "ReiKi", o parte a vibraţiei energiei universale. ReiKi este energia conştiinţei ce este radiată de fiinţe spirituale, din toate dimensiunile, având caracteristici: vibraţia iubirii, armoniei şi vindecării; natura sa reală este lumina albă, pură.
ReiKi Usui este, în primă instanţă, un sistem de vindecare şi autovindecare, cu ajutorul palmelor. Prin palme, se transmite energia preluată de la Divinitate, Sursă, Creaţie, Sf. Treime, Allah, Dumnezeu, Budha, Krishna, Marele Spirit etc. Palmele sunt un fel de portal prin care această energie benefică, necreată (adică de la Duhul Sfânt, în creştinism), este trimisă către persoana căreia vrem să-i facem tratament.
Primordială, în orice activitate desfăşurată, fie că este aici, în plan fizic, ori în astral, în acest univers sau în altele, fie în stare de conştienţă sau nu, ori într-una modificată, este intenţia. Că se vrea a se face unei persoane, obiect, plantă sau animal, rău sau bine, că se vrea ajutarea sau distrugerea, intenţia este primordială. Este motorul creaţiei. Dincolo de dogme, dincolo de ştiinţă, logică, îndoctrinări religioase, sociale, ideologice, dincolo de bine sau rău, intenţia face creaţia să se învârtă. Este motorul prin care Tao se învârte neîncetat. Este motorul prin care yin şi yang coexistă; este liantul între bine şi rău. Intenţia este primordială.
Intenţia şi imaginaţia... sunt cele două forţe universale, prin care totul se manifestă. Intenţia concepe, imaginaţia creează. Una face ceea ce cealaltă doreşte. Sunt două, dar lucrează ca un întreg. Una fără cealaltă nu pot e-xista. Separat, nici una nu-şi are rostul.
Orice am alege ca ajutor pe calea evoluţiei, ca sistem, ca modalitate de viaţă, până la urmă, puterea de a evolua se află în fiecare din noi. De acolo porneşte intenţia de a evolua şi tot acolo se găsesc şi resursele de care avem nevoie. Divinitatea nu ne hotărăşte calea. Doar ne îndrumă. Ne arată pe ce căi putem merge. Este hotărârea noastră ce alegem. Un sistem de evoluţie nu implică doar evoluţia spre lumină, spre bine. Este evoluţie pe toate planurile. Poţi alege să evoluezi pe cale luminii sau a întunericului. Doar liberul nostru arbitru hotărăşte calea pe care vom merge. Divinitatea nu ne va impune niciodată un drum. Nu ne va da nici premii dacă facem într-un fel sau altul. Singura şi marea răsplată este propria evoluţie.
Niciun spirit de lumină nu ispiteşte. Ispita vine din întuneric. El este cel care încalcă liberul arbitru, el este cel care vrea să robească. El este cel care nu are nevoie de "oameni deştepţi", de oameni conştienţi de sine. Cu cât un om este mai mult conştient de sine, cu atât puterea lui este mai mare. Cu atât acel om va putea fi mai greu pervertit, robit, subjugat, îndoctrinat, folosit. Cu cât un om este mai evoluat spiritual, este un om mai liber, iar libertatea îl face mai puternic. Acesta este principiul unui vortex, ce ajută la ascensiune. Acela care urcă în planul spiritual va putea să se manifeste la fel de liber în planul fizic, respectându-şi menirea, fără a avea nevoie de idei ce-l încorsetează. Doar acela va şti că respectul de sine vine ca un feed-back la respectul pentru ceilalţi şi nicidecum unul impus sau căutat. Din contră, cei ce aleg înrobirea se vor comporta exact invers; vortexul înălţător, ca să o spunem cu sarcasmul omenesc, îi va duce exact în polul opus... Şi atunci va şti să facă orice, tocmai pentru a “construi” un imperiu al răului, al distrugerii...
Toate acestea nu se referă doar la ReiKi, se referă le evoluţia noastră în general. Putem face tot ce dorim. Singura limitare suntem noi înşine. Este foarte greu să te lupţi cu tine însuţi. Este foarte greu să reuşeşti, să treci peste propriile limitări şi propriile limite, peste propriile bariere. În momentul în care reuşim acest lucru, putem să spunem că suntem pe drumul cel bun. Nu că am şi reuşit. Drumul spre ispită este pavat cu "intenţii-le cele mai bune", aşa cum este şi drumul spre iad. Nimeni nu spune că evoluţia spre lumină, spre Divinitate, este uşoară. Este, în primul rând, lupta cu propriii noştri demoni”, cu propriile limitări. Dar, cu siguranţă, reuşita merită efortul. Singura certitudine, pe care o putem avea acum sau altă  dată, este faptul că Divinitatea, în toată splendoarea şi graţia Sa, ne iubeşte. Pe fiecare în parte. Şi va fi mereu lângă noi să ne ajute să ne ridicăm ori de câte ori va fi nevoie. Doar să ne şi dorim.

Niciun comentariu: