vineri, 24 februarie 2012

Cele cinci principii ReiKi

Astăzi să am încredere deplină (să trăiesc „acum”)
Toate lucrurile se întâmplă  în concordanţă cu  voinţa Divină. Am să ascult de sfatul Sinelui meu Superior (Dumnezeul Creatorul) şi voi da voie vieţii şi muncii  mele  să se desfăşoare în limitele planului Divin.  A-mi face griji, a mă nelinişti, înseamnă a nu avea încredere în rolul pe care Dumnezeu îl joacă în viaţa noastră. Dacă vom asculta de vocea noastră interioară, vom creşte, vom ajunge să recunoaştem şi să acceptăm locul pe care îl ocupăm în lume şi să pornim, de aici  înainte, în dragoste şi compasiune.

Astăzi să muncesc cinstit
Mă iubesc pe mine însumi suficient de mult  încât  să-mi dau seama că acţiunile mele afectează pe ceilalţi. A-mi face munca, cu onestitate, înseamnă a fi cinstit  faţă de mine însumi. De creăm armonie în noi înşine, ajutăm la armonizarea lumii. De colaborăm la dragoste şi echilibru, vom avea parte de aceste binefaceri  în propria noastră viaţă. Încearcă  să vezi  încercările  vieţii ca lecţii pe care Dumnezeu încearcă să ţi le ofere pentru a-ţi da şansa de a învăţa. A fi spiritual înseamnă a fi conştient de propriile tale nevoi, precum şi de nevoile altora. Desăvârşirea vine din străduinţa cinstită pe care o facem în fiecare zi pentru a ne perfecţiona pe noi şi pentru a-i ajuta pe alţii.
 
Astăzi îmi voi accepta binefacerile
(în sens Christic, binefacerile sunt lecţii de viaţă, atât rele, cât şi bune).
Aceasta înseamnă că mă voi uita la viaţa mea şi voi aprecia ce  am cu adevărat. Cheia în a avea tot ceea ce îţi trebuie este să vizualizezi pozitiv, să gândeşti pozitiv, pentru că obţii tot ceea ce gândeşti. Învaţă să gândeşti în mod constructiv şi astfel să-ţi aduci în viaţă energiile de care ai cu adevărat nevoie. Dacă gândeşti lumină, va fi lumină. Dacă gândeşti întuneric (ai gânduri întunecate), tu vei deveni întunecat. Dă-i voie spiritului tău să îţi spună de ce ai tu neapărat nevoie. Noi suntem lumina lui Dumnezeu pe pământ, aşa că lasă lumina să se manifeste prin tine, în adevăr, frumuseţe, armonie, dragoste şi îndestulare.

Astăzi voi fi împăcat
Atunci când eşti furios, eşti controlat. A fi furios înseamnă a fi controlat de altceva sau altcineva. Este  o  încăpăţânare, de a nu vedea, de a nu lua în seamă lucruri despre tine, care  nu-ţi fac plăcere. Furia te limitează şi-ţi produce  neajunsuri fizice şi emoţionale. Energia este viaţă şi  dacă eşti furios,  furia ta pătrunde în mâncare, în materialul  locuinţei şi în toate formele de viaţă  din universul nostru. Această energie a furiei trebuie transformată  în iubire şi echilibru. Zâmbeşte şi primeşte zâmbetul altora. Iubirea  va răspunde cu iubire,  dragostea va răspunde cu dragoste. Gândeşte în culoarea iubirii!

Astăzi voi avea respect pentru tot ce este viaţă
Ni s-au oferit toate condiţiile  pentru a trăi în armonie şi respect. Până nu vom învăţa să ne respectăm şi să ne iubim pe noi înşine, nu vom fi în stare  să respectăm şi să iubim pe alţii şi să fim în armonie cu planul Divin. Lumea noastră este împânzită de tehnologie, care ne ajută să comunicăm, dar ştim noi oare să comunicăm unii cu alţii, în dragoste şi respect? Suntem atât de preocupaţi de vieţile noastre individuale,  încât nu ne putem rezerva timp nici pentru a mirosi o floare. Cei mai mulţi dintre oameni nu au respect pentru viaţă. Dacă ar avea, nu s-ar delecta cu distrugerea speciilor de animale şi cu uciderea celor ce le sunt fraţi şi surori (oameni). Noi, suntem instrumentele planului divin şi trebuie să le arătăm celorlalţi calea spre înainte, în iubire, în dragoste şi în compasiune. Pământul este o fiinţă vie, iubitoare; trebuie să înţelegem aceasta  şi să-l ajutăm, pentru  a reajunge  la echilibrul iniţial. Umanitatea a abuzat de pământ, iar noi trebuie să-l ajutăm să se vindece. Numai prin aceasta vom putea să devenim  întregi (conform planului divin).

Niciun comentariu: