miercuri, 25 aprilie 2012

Terapii spirituale

Din experienţă, din practică, dar şi din propria viaţă, trecând prin mai multe momente, m-am confruntat cu probleme care au fost la limita domeniului medical sau psihologic. Nu este aceasta o noutate, nici nu pot emite această pretenţie când, de mii de ani, problema legăturii dintre sănătate şi spirit este pusă şi tot pusă. De peste un secol, despre aceasta au înveput să vorbească şi au tot vorbit psihologii şi unii medici. În ultimul timp vin cu viteză fizica cuantică, biologia, biofizica, şi aduc dovezi elocvente despre această legătură. În lume rezultatele cercetărilor, aceste dovezi, sunt cunoscute în cercuri largi. De aceea acolo nu miră pe nimeni faptul că au un cuvânt de spus în spiritualitate, oameni care au o pregătire în domeniul real, notoriu poate fiind Drunvalo Melkisedek.
La noi adevărul este destul de bine ţinut sub tăcere. Poate chiar absurd, când mari preoţi îşi ridică vocea şi vorbesc de dezordinea spirituală, mai ales despre utilizarea energiilor negative la cote înalte şi cu scop distructiv. Nu ştiu cine a găsit un înţeles acestui dur atac împotriva adevărului, dus inclusiv de slujitori ai bisericii; poate avantajele materiale... Cât priveşte tabăra celor care vor să evidenţieze adevăruri, unele probleme există şi acolo: sunt unii care doar flutură steagul adevărului, de fapt încercând şi ei o cale mai uşoară de a obţine avantaje. O cale mai uşoară şi, îmi permit să spun eu, camuflată!
Ceea ce urmează este doar experienţă proprie. Experienţă proprie în sensul că şi pe pielea mea am experimentat unele dintre ele dar şi experienţă proprie în sensul de cazuri. Voi încerca să exemplific foarte rar, doar când va fi foarte necesar.

Teorie despre chakre, despre câmpuri, nu vreau să mai fac. Imaginea alăturată este doar pentru a aduce aminte poziţionarea chakrelor şi câmpurile pe care le generează. La fiecare dintre ele referirea la ele va fi explicită. Aspectul teoretic ce poate să apară (şi aici spun mea-culpa) este, nu unul urmărit, ci motivat de dorinţa de a nu personaliza cauzele şi efectele. Din această tentativă de a pune totul la un loc nu mi-am dorit să spun că oricine suferă un atac va avea toate manifestările; pot fi toate sau pot fi unele. Important este ca cei la care ajunge informaţia să o aibă completă (vorbind de cele care le deţin eu) ca să se poată privi în oglindă (dacă fac parte din persoanele atacate) sau, dacă sunt terapeuţi să compare sau să adauge propria-i informaţie, pentru a obţine rezultate, în terapie, cât mai bune, spre avantajul celor care apelează la ei.
Voi discuta punctual pe chakre. Faptul că o anumită stare este determinată de disfuncţionalităţile mai multor chakre, nu înseamnă că totul trebuie limitat la analiza punctuală. În mod clar şi sigur, ceea ce trebuie înţeles, este că se poate vorbi aici de o reuniune dar şi de o intersecţie a mulţimilor cauzelor şi efectelor. Ca şi în matematică aici se intră în analiza complexă. Voi încerca şi eu să o fac. Dar trebuie să o facă şi alţii care pot face asta!
Aştept comentarii de la toţi cei care pot să spună ceva sau altceva. La mulţumesc, în avans, mai ales celor care îmi vor arăta ce şi cum am greşit. Eu nu deţin adevărul absolut, eu aduc un adevăr; adevărul pe care eu l-am perceput, pe care l-am priceput.

Nu fac un secret din faptul că acum, când am început să scriu această serie de articole, sunt şi eu ţinta unui atac bine concentrat, asupra unor capacităţi dar şi asupra comportamentului uman. Un atac pe care l-am prevăzut în forma actuală, pentru că i-am identificat formele, disparate, de mai mult timp. Un atac în care ştiu chiar şi pe cei care l-au declanşat, şi motivaţile, şi căile, şi formele punerii în practică, şi rezultatele pe care şi le doresc. Însă mai ştiu şi motivele pentru care am ajuns atât de aproape de ei, şi care va fi deznodământul. De data aceasta nu este o luptă, din partea mea, ci o firească trăire a unuia din cele trei roluri concomitente ale vieţii. Aş putea să dau o bătălie – şi ego-ul mai dă câteodată semne „chiar te laşi lovit?” – dar nu ar avantaja pe nimeni (mai ales pe toţi, alţii, care sunt „ţinte” directe) câştigarea unei bătălii, mai ales dacă ar fi doar pe un plan. Importantă este victoria în război şi apoi îngroparea securii lui.
Acest exerciţiu, de a concentra rezultatele experienţei trecute dar şi prezente, reprezintă şi un mod de a identifica toate formele atacului. Ordinea în care am scris despre fiecare chakră (pe blog le-am ordonat, deşi ele nu au fost scrise în ordine) a fost exact cea dictată de „pornire”, şi am făcut asta pentru că este ştiut că intuiţia face mult mai bine decât gândirea intensă. Scriind am simţit şi cum îmi vine să nu mai scriu sau piedici în formulare: şi nu m-a mirat că harul scrisului se poate lua. Am simţit dureri în ochi şi în tâmple, ori în partea din spate, la acelaşi nivel, ori mi s-au umflat ochii ca unei broaşte, şi am înţeles că se încearcă din răsputeri să nu fie nimic „văzut”. Am simţit cuţitul din zona occipitală craniană şi nu m-am mirat, căci cine are plăcerea să ştie că ceea ce vrea să ascundă poate fi ştiut de foarte mulţi? M-am pus, da, cobai, ca să aflu tot ceea ce trebuia să aflu. Faptul că nu la orice am atins au apărut aceste semne, m-a făcut să nu renunţ ci m-a făcut să cred cu adevărat în reuşită. M-a încercat de atâtea ori gândul de a pleca, nefiind eu „cel vizat” cu adevărat, dar acea firească „pornire” nu a venit, ba, din contră, s-a manifestat invers. Idei pe care nu le-am avut niciodată, în sincronism cu ceea ce se dorea, mi-au venit, dar am înţeles de ce ar trebui să se materializeze şi atunci au dispărut. Şi ura şi nevederea mea de către alţii, din senin apărută şi în unele cazuri recunoscută, a fost să o simt, să o trăiesc...

Toate acestea, şi nu numai acestea, m-au făcut să scriu şi să las şi pe alţii să ştie, pentru a putea face ceva pentru ei sau pentru alţii, când vor avea de-a face cu ceva asemănător. Da, am zona coroanei ciuruită de durerile punctuale, acele, care vin de fiecare dată când scriu despre aceasta, când gândul fuge instantaneu înspre asta. Şi le mai simt şi în alte situaţii, au deja semnificaţie. Dar dacă lovitura pe os se simte, pitrocirea minţii şi umplerea golurilor cu ceea ce s-ar vrea, nu se poate să devină o reuşită. Nu mă cred invincibil, căci de-aş fi fost nu aş fi trăit şi eu atâtea, pe acest plan! De data aceasta dat e să nu mă aplec precum un fir de iarbă în bătaia vântului. Şi toate acestea nu pentru mine - ca scop, ca interes, ca necesitate - sunt reale, ci pentru cine a venit vremea de a se reveni la firesc, de a-şi reintra în destin! Dumnezeu lucrează prin oameni! Uneori prin cine nu te aştepţi!

Război e de când lumea s-a despărţit singură, de nimeni obligată, în două, cea care crede în ceea ce se vede, ca valori perene, şi în cea care crede în ceea ce nu se vede. Şi oamenii, odată cu ea, s-au început a se împotrivi unii altora, dorindu-se supunerea şi dominarea celorlalţi. Fiecare trebuie să ducă, fără să vrea, un război al său pentru a fi liber şi a trăi în libertate. Unul dintre aceste războaie se va mai termina; un război care durează de aproape o jumătate de secol. Un război care – fie să greşesc cu ceva zile – este de când am ajuns eu aici pe Pământ. Un război care va fi câştigat de cine trebuie câştigat. Îmi este dat şi mie să mă bucur de victoria lor, să fiu alături în drumul ce urmează, recuperatori şi împlinitor. Scriind acum astea, am mai aflat ceva, ceva ce s-a spus şi am spus şi eu, fără concretitudine. Pentru aceasta vă mulţumesc, dinainte, vouă celor care citiţi. Nu întâmplător mă citiţi şi nu întâmplător voi mă citiţi!

De n-am cuprins totul, de am incoerenţe sau greşeli, vă e deschisă calea de a-mi spune. Eu voi reveni asupra a ceea ce am scris, dar până atunci, voi sunteţi cei ce puteţi să vedeţi mai bine. Cât despre ceea ce este aici, chiar de mă repet, mai spun încă o dată: Să dea Dumnezeu să vă fie de folos!

Terapii spirituale - Chakra 3 (in lucru)
Terapii spirituale - Chakra 4 (in lucru)

3 comentarii:

maria spunea...

Sunt un nimic atat de mic, si ma bucur atat de mult de ce aflu, incat cateodata cred ca nu rezist bucuriei!
Sigur ca imi pare rau ca nu te-am gasit pana acum, dar in drum il gasise-m de mult timp pe Domnu Argesanu, si pe el il intelegeam dar la tine(cred ca ar trebui sa spun dumneavoastra), dar nu stiu de ce nu pot, inteleg tot, orice, si nu inteleg de unde, ca nu am studii de nici un fel, doar bucurie si placere de a sti.

Unknown spunea...


Solicit putin timp pentru a citi toate materialele. Ma bucur sa le pot citi. Voi reveni.

Amenda spunea...

Îi sunt foarte recunoscătoare Dr Dawn Acuna, pentru că mi-a adus înapoi soțul care m-a părăsit pentru o altă femeie, în acel moment soțul meu M-a părăsit Am crezut că am pierdut totul până când o prietenă de-a mea mi-a dat-o pe Dr Dawn Acuna, contact WhatsApp, i-am trimis un mesaj și i-a spus durerea prin care trec, așa că ea mi-a spus că totul va fi bine, dacă am încredere și cred în ea, vraja va funcționa cu siguranță pentru mine și soțul meu sigur se va întoarce acasă și ea mi-a spus ce de făcut, așa că acele lucruri au fost făcute și 48 de ore mai târziu, soțul meu s-a întors acasă cerșindu-mi iertare, sunt atât de fericit și recunoscător Dr Dawn Acuna, dacă aveți nevoie de ajutorul ei, contactați-o, este precisă și sinceră,
* Dacă vrei să vrăji pentru a concepe.
*Daca vrei sa ramai insarcinata.
* Dacă vrei să-ți întorci iubitul
*Dacă vrei să vindeci orice fel de boală
* Dacă aveți nevoie de vrajă pentru a obține un loc de muncă bun. *Dacă doriți să nu mai aveți avort spontan. Si etc. scrie-i pe e-mail { dawnacuna314@gmail.com }
WhatsApp: +2348032246310