vineri, 24 februarie 2012

Chakre secundare

Principalele chakre secundare:
 Chakra frunţii: este localizată în centrul frunţii, fiind centru energetic al  intuiţiei la nivel uman, al intuiţiei pe acest plan. Faţă de chakra coroanei care este centrul energetic al percepţiei directe, fără formă, al cunoaşterii pure, al cunoaşterii care nu ţine cont de viziuni, vedere sau senzaţii auditive, chakra frunţii coordonează cunoaşterea bazată pe aceste percepţii sau viziuni interne.
Chakra splinei: este localizată în abdomen, în stânga chakrei plexului solar, respectiv a chakrei sacrale, iar vertical  între cele două, undeva în partea de mijloc a coastei de jos. Această chakră, frontală şi dorsală, controlează energizarea splinei prin absorbţia şi „digestia” energiei Ki (prana) şi distribuţia ei, în forme specifice, către diferite alte centre energetice, ceea ce face ca alte centre energetice să fie dependente de chakra splinei. 
Centrul energetic al splinei joacă un rol vital în starea unei persoane, deoarece funcţionarea sa influenţează şi starea fizică, şi starea psihică a individului. Când centrul energetic al splinei este curat şi foarte energizat, individul se va simţi puternic şi sănătos; o slabă energizare a acestui centru înseamnă un organism slab fizic şi nivel scăzut de energie Ki (pranică). O persoană deprimată are acest centru energetic epuizat.
Chakra centrului Meng: este localizată în spatele ombilicului, fiind cea care controlează şi energizează rinichii şi glandele suprarenale. Serveşte ca o “staţie de pompare” la nivelul coloanei vertebrale şi este responsabilă pentru fluxul ascendent de energii subtile provenind de la centrul energetic de bază. Pentru a fi mai exact, centrul energetic Meng acţionează ca un “accelerator de energie” care creşte rata de vibraţie a energiei pranice inferioare. Acest lucru duce necesitatea unei energii mai mici pentru ca energia chakrei bază să tâşnească afară, pe canalul energetic ascendent, cu o viteză extraordinară, pentru a se răspândi în toate părţile corpului.
Chakra bazei: este situată la baza coloanei vertebrale, sau, mai bine spus, în zona coccisului. Aceasta este ca rădăcina unui copac; în cazul în care rădăcina este slabă şi copacul este slab... Prin similitudine, se poate spune că dacă acest centru energetic, al bazei, este slab, organismul este, de asemenea, foarte slab.
Chakrele umărului, cotului şi genunchiului: sunt plasate în partea închisă a acestor articulaţii şi coordonează, în principal, buna funcţionare a acestor articulaţii, din punct de vedere al sistemelor osos şi muscular, dar şi circulaţia sanguină, generatoare a unor mari probleme în zona inferioară a acestor membre. Ţintă preferată a multor atacatori, pe diverse laturi, aceste chakre trebuie luate cu adevărat în consideraţie pentru a fi tratate, curăţate şi protejate.
Chakrele genunchilor au mare rol în activităţile dinamice, reale, ale oricărui individ şi, pe plan energetic, fac parte din traseul energetic de împământare, sistem care este responsabil de stabilitatea persoanei respective.
Chakrele coatelor, dispuse în încheietura (articulaţia) dintre braţ şi antebraţ, are, din punct de vedere circulator un rol identic cu cel al chakrelor genunchilor. Din punct de vedere energetic, chakrele sunt responsabile de activitatea dinamică (munca fizică, dar şi intelectuală), de manifestarea expresivă în comunicare a omului (gesticulaţie), de circu-laţia periferică, dar, în acelaşi timp, şi de emisia chakrelor palmelor şi a celor din vârful degetelor.

Sistemul celor 2.000 de chakre
Medicina chineză antică susţine că energia vitală în organismul u-man curge prin meridiane. Aceste canale permit energiei Chi (Ki) să treacă spre diverse organe şi funcţii. Fiecare dintre aceste căi sau canale prin care curge energia Chi, este conectat la un sistem de organe interne. Există peste 2.000 de chakre în cadrul sistemului de meridiane, care pot fi stimulate pentru a îmbunătăţi fluxul de Chi.
Meridianele conectează interiorul corpului cu exteriorul. Aceasta este baza teoriei de acupunctură care lucrează cu puncte de pe suprafaţa corpului, puncte prin care se poate controla ceea ce se întâmplă în interiorul corpului, pentru că afectează activitatea de texturi care se deplasează prin meridiane.
Sistemul de meridiane este alcătuit din doisprezece meridiane regulate care corespund pentru fiecare dintre Yin (cinci organe) şi Yang (şase organe) şi la pericard (care, în sensul teoriei meridianelor este o organizaţie independentă de organe). Acestea sunt uneori numite Jing meridiane. Există, de asemenea, opt Extra Meridiane, dintre care doar două, Guvernator şi Conceptual, sunt considerate meridiane majore. Acest lucru se datorează faptului că ele au independent puncte - puncte care nu sunt, de asemenea, pe oricare cele dintre meridianele doisprezece re-gulat. Celelalte şase căi, Extra Meridiane, se intersectează cu cele douăsprezece  Meridiane şi nu au puncte independente. Există, de asemenea, multe mici, fine, Meridiane minore, numite meridiane Luo. Cele douăsprezece Meridiane regulat, împreună cu cel Guvernator şi cel Conceptual reprezintă cele paisprezece meridiane majore.

Niciun comentariu: