miercuri, 29 februarie 2012

ReiKi, grad II (3)

Aplicaţii pentru practicanţii de Grad II

Intenţia
E de înţeles, este ştiut că ReiKi, prin intenţie, ajunge la destinatar în mod automat.
Se vizualizează persoana căreia se vrea a se face tratament, ca şi cum ar fi prezentă. O altă tehnică  este  de  a  înlocui mental organismul pe care se vor pune mâinile şi cu intenţia ca energiile să ajungă în locurile tratate.  Se poate, în acest fel, face un tratament ca şi cum ar fi direct pe organ sau pe o parte a corpului. Când se face vindecare la distanţă, de cele mai multe ori o se poate face doar prin intenţii. Din experienţă pot spune că e destul apoi să  simţiţi că  un fascicul de energie Ki pleacă de la mâini, din inimă, din suflet, din chakra coroană şi al treilea ochi, la persoana vizată. Spunând doar numele persoanei (şi, dacă se ştie, şi locaţia) şi intenţia duce energia Ki, sub forma cea mai blândă, dar puternică, direct la ea.
Prin ReiKi se poate reduce durerea rapid, cu un puternic efect, atunci când aceasta este solicitată special. Prin ReiKi nu se va elimina  durerea în cazul în care beneficiarul trebuie să meargă la medic. Puţin ironic se poate spune că el are nevoie de ea pentru a forţa prezentarea sa la un medic.
Se poate face un  întreg  tratament pentru o singură persoană, dar se pot, de asemenea, trata mai multe persoane, simultan. Pentru cazurile speciale este preferat însă tratamentul “nominal”.
Când se vor activa energiile cu intenţie, fără desenarea simbolurilor, se spune tot ceea ce trebuie făcut, pentru a crea întreaga intenţie. De asemenea, se poate activa orice funcţie separat, pentru ca toate energiile să fie distribuite în cele mai bune porţii. Apoi se va urma intuiţia, pentru a activa orice procedură specifică.
Întotdeauna trebuie să ţineţi cont că persoana tratată are dreptul de a accepta sau refuza energia primită.
În tratamentul la distanţă energia se trasmite atât cât este nevoie. O sugestie ar fi ca o sesiune de tratament să fie de 15 minute. Există opinii care spun că aceste sesiuni trebuie să fie zilnice, trei zile la rând. Am avut însă cazuri când a fost nevoie de trei ore. Însă, în mod uzual, 15-20 minute este ceea ce pare a fi o perioadă comună multor pacienţi.
Materialul, în format electronic, complet, poate fi achiziţionat prin comandă. Comandă aici!
Autovindecarea
Se stă aşezat şi se induce calmul, pentru a începe. Conectarea la această problemă se face ca şi în vindecarea la distanţă. Se desenează Hon Sha Ze Sho Nen în chakra coroană; apoi se desenează Cho Ku Rei, vizualizând cum intră în chakra coroană; se desenează Sei He Ki şi se vizualizează cum intră în această chakră. Se desenează Cho Ku Rei din nou.

Vizualizarea
Se pun mâinile pe cap sau pe faţă (se alege varianta care este mai confortabilă). Se vizualizează capul umplut cu lumină provenită de la  energia simbolurilor şi din mâinile.
După ce capul a devenit “luminos”, plin cu lumină, aceasta se extinde spre întregul corp. După ce şi corpul este complet plin de lumină, aceasta curge spre picioare. Apoi, aceasta iese prin toate părţile din corp, sub diferite culori, intrând din nou prin chakra coroanei.
Se continuă această vizualizare (ar trebui să arate ca un fel de formă de tor alungit, mereu în mişcare atât din interiorul, cât şi în afara corpului).

Afirmaţia
În cazul în care vizualizarea a ajuns la acest punct se adaugă afirmaţia: Trimit lumina spre şnumeţ, adânc în interiorul minţii, pentru ca lumina  să înlocuiască  întunericul, umbrele  să dispară.
Se va păstra acestă idee timp de aproximativ o jumătate de oră.
Acesta este un program foarte puternic. Sugerez să fie făcut pentru o problemă nu mai mult de  patru  zile la rând, după care se face o pauză de lună şi apoi se reia această procedură, ciclic.

Vindecarea oamenilor
În tratamentul aplicat altor pacienţi acesta va fi aşezat întins şi se pun mâinile pe capul lor ori pe frunte, unde începe părul.
Poziţia practicantului ReiKi este de preferat să fie în picioare pentru a putea accesa comod orice poziţie necesară a mâinilor.

Vindecarea relaţiilor
În orice relaţie dintre două persoane, protagoniştii sunt în număr de trei: cele două persoane şi relaţia în sine. Relaţia poate fi considerată o entitate separată, cu toate problemele ce pot să apară. Cele două persoane pot fi în perfectă stare, relaţia însă suferindă. Ea, relaţia se poate trata, fără a o impune, dacă nu e necesară, fără a o desfiinţa din proprie iniţiativă. Este obligatoriu  doar a o trata (lumina) şi doar Liberul Arbitru poate hotărî ceea ce se va întâmpla cu ea.
Materialul, în format electronic, complet, poate fi achiziţionat prin comandă. Comandă aici!
În orice relaţie în care există n+1 protagonişti, se va căuta atacatorul. Nu vă temeţi să afirmaţi acest lucru. Pacientul, eliberat de întrebările “De ce?”, va fi cel mai mare ajutor al vostru în a găsi toate soluţiile pentru a rezolva situaţia. A nu se înţelege  prin  atacator  doar cel care cu intenţie şi mijloace  execută acest atac, pentru că există destul de multe atacuri cu gândul sau cu vorba...

Eliberarea emoţională şi mentală, eliminarea exceselor de furie etc.
Se pun palmele pe gât şi inimă şi se vizualizează sau desenează mental Sei He Ki cu intenţia de a debloca sau înlătura energiile negative sentimentale şi apoi se curăţă şi energizează cele două chakre.

Vindecarea problemelor comportamentale şi mentale
ReiKi nu este un substitut pentru terapie, tratament medical sau de consiliere. ReiKi este un tratament complementar şi consolidează cele mai multe forme de tratament. Practicantul care se situează pe un nivel spiritual înalt poate proteja persoane, dar cele cu grave probleme psiho-logice, cel mai bine, ar trebui să caute tratament ReiKi de la practicanţi care au prerogativelor  în domeniile  corespunzătoare, precum şi în ReiKi, dacă este posibil. Deşi există experienţe în tratarea persoanelor cu probleme mentale grave, cum ar fi Paranoia sau Schizofrenie, fără abilităţile necesare, ar fi mai bine să nu se încerce aplicarea unui tratament. E extrem de necesar să se folosească un anumit grad de precauţie, având în vedere că pot să apară multe probleme şi provocări.
Se poate utiliza vindecarea prin ReiKi ca o vindecare pentru aceste tipuri de probleme, dar, fără calificare, nu e bine să se analizeze această problemă. În vindecările mentale ReiKi se lucrează cu conştiinţa prin transformarea influenţelor negative în pozitive şi se distrug blocările energetice. Cred că totuşi, în aceste  probleme, efectele sunt mult mai pronunţate prin autotratament (când se poate!) după care se vor obţine maximă însănătoşire printr-un tratament medical de specialitate. Un blocaj mental puternic este încrederea pacientului  în acest sistem, cu atât mai mult cu cât  aceştia prezintă probleme chiar pe acest segment, al încrederii în general. Dacă pacientul nu vrea vindecarea, atunci acesta va opune rezistenţă mental la vindecare. Această problemă este comună multor pacienţi, din cauza educaţiei şi apare necesitatea mai multor sesiuni de tratament, dar şi aşa pot apărea eşecuri sau pacientul vede greu sau mai deloc beneficiile tratamentului.
Dacă rezultate nu sunt pe măsura aşteptărilor, în cazul în care toate condiţiile ce nu ţin de practicantul ReiKi sunt îndeplinite, totul se datorează faptului lipsei de vigoarea, sau lipsei de vibraţia necesară. Nimeni nu se poate baza pe vigoare luată de la alţii. Conexiunea cu sursa de lumină se face prin Maestru, dar nu se poate  împrumuta vigoarea acestuia, el fiind doar o conexiune între sursă şi practicant. La fel de bine pot exista rezultate comparative cu ale acestuia. Totul depinde de practicant, totul depinde de cât acesta lucrează cu el şi pentru el şi cât de puternică îi este Credinţa. Totuşi, e bine să nu se încerce depăşirea limitelor. Se va utiliza fluxul de energie Ki punctual, fără disiparea în zeci de direcţii. Nu se utilizează energia Ki pentru a  încerca să  se ajungă direct la anumite rezultate, de interes personal, ascuns. Responsabilitatea nu înseamnă a face ceva care ar fi orice cere cineva, stând pe capul practicantului.
Oamenii sunt de multe  ori foarte sensibili la sugestie; în timpul tratamentului s-ar putea ca practicantul să repete o declaraţie pe care, deşi pacienţii o au la îndemână, nu o folosesc. E necesar mereu să se încerce captarea atenţiei pacientului, astfel ca acesta să fie mereu atent la ceea ce i se spune.
Materialul, în format electronic, complet, poate fi achiziţionat prin comandă. Comandă aici!

Niciun comentariu: