miercuri, 29 februarie 2012

ReiKi, grad I (2)

Tehnici meditative japoneze

Makoto no kokyu ho
Poziţia este stând pe jos cu picioarele încrucişate, în seiză sau stând pe o bancă având o suprafaţă mai mare.
Coloana trebuie să fie dreaptă, dar nu tensionată. Palmele îndreptate în jos se ţin relaxate pe coapse.
Închideţi ochii şi concentraţi-vă atenţia în zona Tanden - în interiorul corpului, la jumătatea distanţei dintre ombilic şi osul pubian.
Câteva momente relaxaţi-vă şi urmăriţi în linişte respiraţia fără să o influenţaţi. Nu interferaţi cu ritmul normal al inspiraţiei şi expiraţiei, fiţi doar un spectator al respiraţiei fără să depuneţi nici un efort.
După câteva momente deschideţi  uşor ochii şi focalizaţi-vă privirea la aproximativ  un metru în faţa  voastră.  Acesta  poate fi un punct situat pe jos sau pe zidul din faţă, dar este indicat să nu fie ceva marcat sau o poză. Folosiţi o zonă albă de pe perete spre care să vă îndreptaţi privirea.
Respiraţi Lumina! Imaginaţi-vă şi simţiţi cum energia Ki curge spre voi din Univers. Energia  vine din toate direcţiile ca nişte unde cristaline de lumină aurie. Folosind inspiraţia, fără să o forţaţi, energia inundă întregul corp şi se adună în Tanden.
În momentul dinaintea expiraţiei conştientizaţi cum energia se intensifică şi devine mai luminoasă  în Tanden şi radiază în întreg corpul  eliminând orice tensiune care a mai rămas în corp.
În timpul expiraţiei  fiţi conştient că emanaţi lumină prin fiecare por de pe întreaga suprafaţă a corpului şi  întreaga  voastră aură devine aurie.
În mod natural repetaţi această respiraţie fără efort imaginându-vă cum energia aurie vă inundă de fiecare  dată corpul, concentrându-se apoi în Tanden şi apoi iradiind în întreaga aură.
Repetaţi exerciţiul timp de opt respiraţii menţinând privirea uşor focalizată într-un punct imaginar la un metru distanţă în faţă. Inspiraţi şi expiraţi uşor, în ritmul corpului imaginându-vă de fiecare dată că  energia este din ce în ce mai puternică şi mai strălucitoare.
Când sunteţi pregătit ridicaţi mâinile de pe coapse şi plasaţi-le în gassho (poziţia rugăciunii) cu vârful degetelor în apropierea gâtului.
După câteva momente, păstrând vârfurile degetelor mare, arătător şi mijlociu lipite deschidem uşor palmele către exterior astfel încât degetele mici şi inelarele se vor afla la o distanţă de 10-20 cm depărtare (mâinile vor forma un fel de pâlnie).
Menţineţi acest "gassho deschis" coborând uşor antebraţele până când palmele ajung la nivelul plexului solar. Repetaţi în această poziţie, fără efort, respiraţia cu lumină de trei ori.
La a treia expiraţie ridicaţi încet mâinile  în sus spre frunte. În timp ce ridicaţi mâinile, palmele se deschid din ce în ce mai mult, gradat astfel încât atunci când ajungeţi cu mâinile în dreptul frunţii, numai vârfurile degetelor mari şi arătătoarele  se mai ating. Palmele sunt complet deschise şi plate în faţa sprâncenelor, degetele unite formând un triunghi cu centrul în dreptul celui de-al treilea ochi. Celelalte degete sunt uşor relaxate şi desfăcute.

Materialul, în format electronic, complet, poate fi achiziţionat prin comandă. Comandă aici!
Gasso meisso
Termenul japonez gassho se referă la gestul ritualic constând în plasarea ambelor palme lipite  -  în poziţia rugăciunii  -  în faţa gurii, cu vârfurile degetelor sub nivelul nasului.
O variantă des întâlnită este de a plasa mâinile în faţa pieptului pe centru la un nivel imediat  deasupra inimii. De asemenea, mai rar se foloseşte poziţionarea mâinilor chiar în dreptul inimii (lateral stânga).
Gassho implică recunoaşterea unităţii tuturor fiinţelor. Acest gest este folosit de asemenea pentru a arăta respectul faţă de Buddhaşi, Bodhisattvaşi, Preoţi, Învăţători.
Gassho meiso în general este executat stând în seiză, dar se poate folosi şi în poziţii mai comode, stând în picioare sau aşezaţi pe un scaun.
Se remarcă identitatea poziţiei cu cea a rugăciunii la noi, la creştini.
Închideţi ochii şi concentraţi-vă atenţia în zona Tanden - în interiorul corpului, la jumătatea distanţei dintre ombilic şi osul pubian.
Câteva momente  relaxaţi-vă şi urmăriţi în linişte respiraţia, fără să o influentaţi. Nu interferaţi cu ritmul normal al inspiraţiei şi expiraţiei, fiţi doar un spectator al respiraţiei fără să depuneţi nici un efort.
Când sunteţi pregătit, păstrând ochii închişi, aduceţi mâinile împreunate în poziţia gassho. Îndreptaţi-vă apoi uşor atenţia din zona Tanden în zona de atingere a celor două degete mijlocii.
Continuaţi relaxat şi în linişte să urmăriţi ritmul respiraţiei.
Uitaţi orice altceva.
Nu mai există nimic altceva.
Menţineţi această stare de conştiinţă atât timp cât doriţi.

Gasso kokyu ho
Gassho kokyu ho în general este executat stând în seiză, dar se poate folosi şi în poziţii mai comode,  stând în picioare sau aşezaţi pe un scaun.
Închideţi ochii şi concentraţi-vă  atenţia  în zona Tanden - în interiorul corpului la jumătatea distanţei dintre ombilic şi osul pubian.
Câteva momente relaxaţi-vă şi urmăriţi în linişte respiraţia fără să o influenţaţi. Nu interferaţi cu ritmul normal al inspiraţiei şi expiraţiei, fiţi doar un spectator al respiraţiei fără să depuneţi nici un efort.
Când sunteţi pregătit, păstrând ochii închişi, aduceţi mâinile împreunate în poziţia gassho. Îndreptaţi-vă apoi uşor atenţia din zona Tanden în zona de atingere a celor două degete mijlocii.
Continuând să respiraţi fără efort, conştientizaţi în timpul inspiraţiei cum prin palme se absoarbe energia cristalină, Ki, pentru ca apoi să fie condusă şi acumulată în zona Tanden. În momentul dinaintea expiraţiei, conştientizaţi cum energia se intensifică, devine tot mai strălucitoare şi luminoasă în zona Tanden-ului. În timpul expiraţiei conştientizaţi cum energia intens strălucitoare Ki este împinsă din zona Tanden-ului spre mâini şi apoi în afara corpului în aură.
Continuaţi exerciţiul atât timp cât doriţi.

Materialul, în format electronic, complet, poate fi achiziţionat prin comandă. Comandă aici!
Hatsurei ho
Hatsu = a invoca, a genera; Rei = spirit; ho = metodă
Hatsu rei Ho = Metoda de a genera ReiKi
Mulţi practicanţi consideră că exersarea acestei metode duce la creşterea, intensificarea conexiunii cu energia Ki. De aceea este recomandat ca această meditaţie să devină o practică zilnică. Aceasta va duce la amplificarea  abilităţilor de a folosi ReiKi având un efect cumulativ în dezvoltarea spirituală.
De asemenea, se pare că la origine această tehnică a fost creată ca un ritual în cadrul căruia practicantul primeşte Reiju.
Hatsurei ho poate fi practicat stând pe scaun sau în seiză.
Meditaţia Hatsurei ho este împărţită în mai multe secţiuni: Focalizarea, Baia uscată, Conectarea, Respiraţia de curăţare a spiritului etc. Această clasificare este făcută pentru ca tehnica să fie reţinută mai uşor. În practică, Hatsurei ho funcţionează ca un tot unitar.

Descrierea tehnicii Hatsurei ho
Atunci când este practicată în grup, ea se numeşte Shuyo ho.
Coloana trebuie să fie dreaptă, dar nu tensionată. Palmele îndreptate în jos se ţin relaxate pe coapse. Închideţi  ochii şi concentraţi-vă atenţia în zona Tanden - în interiorul corpului la jumătatea distanţei dintre ombilic şi osul pubian.
Câteva momente relaxaţi-vă şi urmăriţi în linişte respiraţia fără să o influenţaţi. Nu interferaţi cu ritmul  normal al inspiraţiei şi expiraţiei, fiţi doar un spectator al respiraţiei fără să depuneţi nici un efort.

Focalizarea (Mokunen)
Fiind interiorizat, faceţi următoarea afirmaţie mentală: "Acum încep meditaţia Hatsurei ho".

Baia uscată (Kenyoku)
Această componentă poate fi executată şi separat!
Prima parte a tehnicii Hatsurei ho este o curăţare energetică sau nivelarea aurei şi poate fi folosită şi separat pentru a realiza o deconectare faţă de oameni, lucruri, gânduri, emoţii, situaţii, energii etc.
Această tehnică poate fi făcută cu contact fizic sau poate fi realizată fără atingere, doar la suprafaţa corpului, în aură.
În timp ce respiraţia decurge fără efort, inspiraţi pe nas şi expiraţi pe gură.
Ridicaţi mâna dreaptă deasupra umărului stâng cu vârfurile degetelor poziţionate  în zona unde se termină clavicula. Palma este deschisă şi orientată spre corp.
Mişcaţi mâna în diagonală, în josul corpului, dinspre umărul stâng spre şoldul drept într-o mişcare lină ce sugerează o acţiune de periere. Apoi aduceţi mâna stângă în dreptul umărului drept şi repetaţi mişcarea în diagonală spre şoldul stâng.
Repetaţi această secvenţă de mişcări de trei ori, periind aura de sus în jos, în diagonală, cu fiecare mână.

Materialul, în format electronic, complet, poate fi achiziţionat prin comandă. Comandă aici!
Respiraţia de curăţare a spiritului (Joshin kokyu ho)
Această componentă poate fi executată şi separat!
Câteva momente relaxaţi-vă şi urmăriţi în linişte respiraţia fără să o influenţaţi. Nu interferaţi cu ritmul normal al inspiraţiei şi expiraţiei, fiţi doar un spectator al respiraţiei fără să depuneţi nici un efort.
După câteva momente, cu atenţia îndreptată în zona Tanden-ului, imaginaţi-vă cum energia ReiKi începe să curgă de sus formând o coloană de lumină alb strălucitoare. Urmând respiraţia naturală şi fără efort, energia pătrunde prin chakra coroană şi curge în interiorul corpului acumulându-se în zona Tanden-ului.
În momentul dinaintea expiraţiei, conştientizaţi cum energia se intensifică, devine tot mai strălucitoare şi luminoasă iradiind în întreg corpul, dizolvând şi înlăturând orice stres ori tensiuni negative, contribuind la refacerea întregii structuri energetice a fiinţei.
În timpul expiraţiei fiţi conştient că emanaţi lumină prin fiecare por de pe întreaga suprafaţă a corpului şi întrega energie iradiază în toate direcţiile spre infinit.
Continuaţi acest exerciţiu atât timp cât vă simţiţi confortabil.
Lăsaţi corpul să-şi menţină  ritmul natural al respiraţiei.  Nu trebuie să existe nici o interferenţă în procesul natural de inspiraţie şi expiraţie. Respiraţi relaxat, fără efort.
Unele persoane pot experimenta un flux de energie fierbinte sau alte senzaţii în timpul practicii Hatsurei ho, care sunt considerate normale.

Mâinile în rugăciune (Gassho)
Când sunteţi pregătit, păstrând ochii închişi, aduceţi mâinile împreunate în poziţia gassho.
 Îndreptaţi-vă apoi  uşor atenţia din zona Tanden  în zona de atingere a celor două degete mijlocii.
Uitaţi orice altceva. Nu mai există nimic altceva.
Menţineţi această stare de conştiinţă atât timp cât doriţi.
Acesta este ultimul pas în execuţia Hatsurei ho în varianta originală folosită de sensei Usui.

ReiKi mawashi
ReiKi Mawashi este o meditaţie de grup. Procedura poate fi folosită ca modalitate de tratament ReiKi.
În Vest, ReiKi Mawashi este întâlnit ca Cercul ReiKi şi implică un grup de practicanţi ReiKi stând în cerc. Fiecare participant ţine palma sa stângă îndreptată în sus, iar palma dreaptă cu faţa în jos. Ei îşi prind sau îşi suprapun mâinile: mâna stângă sub mâna dreaptă a persoanei aflată în stânga şi mâna dreaptă deasupra mâinii stângi a persoanei aflată în partea dreaptă. În acest mod, fiecare practicant este conectat formând un lanţ neîntrerupt sau un cerc.
Intrând prin chakra coroană a fiecărui practicant, energia ReiKi curge de-a lungul cercului în sens antiorar, acest lucru ducând la amplificarea luminii în toţi participanţii.

Şedinţa de vindecare. Camera ReiKi
1. Se va organiza camera în aşa fel încât patul să fie la înălţimea corespunzătoare, pentru a putea sta în picioare sau aşezat pe scaun, fără a fi necesară întinderea sau să aplecarea. Această organizare ajută la folosirea energiei Ki fără a solicita trupul.
Camera ar trebui decorată cu culori pastel (bleu, violet, roz), aceste culori îl ajută pe pacient să se relaxeze. Asta nu înseamnă că nu se poate face ReiKi fără a avea o cameră special aranjată, dar ambianţa contribuie la succesul vindecării. ReiKi totuşi poate fi practicat oriunde, în orice moment şi  în orice  loc: în tramvai, în tren, în autobuz, în avion sau chiar în stradă.
2. Pacientul trebuie să rămână  îmbrăcat, scoţându-şi numai pantofii. Ar ajuta, de asemenea, dacă pacientul şi-ar da drumul la curea, cravată, să fie lejer. Pacientul  ar trebui să poarte îmbrăcăminte lejeră, confortabilă. Se poate întâmpla ca pacientul să simtă frig în timpul şedinţei, aşa că trebuie să fie la îndemână o învelitoare (pătură etc.).
3. Spălarea pe mâini înainte şi după fiecare şedinţă este obligatorie. Spălând mâinile înaine de şedinţă, se asigură să nu fie mirosuri pe mâini. Spălându-le după şedinţă, ajută la eliminrea oricăror reziduuri de energie negativă care au rămas de la tratament. La tratarea rănilor deschise se poartă mănuşi sterile. Dacă vindecătorul are răni pe mâini, trebuie să le ţină acoperite sau, mai bine, să aştepte vindecarea completă.
4. De cele mai multe ori, este de un real ajutor pacientului folosirea unei muzici relaxante, asociindu-i o orgă de lumini, în timpul şedinţei. Dacă se optează pentru o asemenea alegere, este necesară verificarea armoniei acestora cu Chakrele. Se va folosi muzică instrumentală: vioară, harpă, flaut, muzică sintetizată pe calculator, care sunt cele mai eficiente pentru relaxare.

Înţelegerea dintre pacient şi vindecător  
Când se face vindecarea altora este în primul rând necesar să se explice pacientului că este nevoie de efort şi din partea lui. Aceasta  poartă numele de „angajament de vindecare”. Ideal este să existe trei şedinţe, una după alta, la diferenţe mici de timp. Asta nu înseamnă totuşi să fie trei zile una după alta. O persoană tratată ReiKi atinge starea optimă de sănătate pentru că prin tratament este repusă  pe lungime de undă cu Dumnezeu. Dacă o persoană nu se angajează să se ţină de tratament, ar fi o idee bună nici să nu se înceapă tratamentul. Tratând oameni care n-au voinţă sau nu le pasă dacă se vindecă sau nu, se poate crea mai mult rău decât bine. De asemenea, aveţi nevoie ca pacientul să se angajeze pe calea perfecţionării, să dorească  să devină  un om mai bun. Fără aceasta, nu are nici un rost să se înceapă tratamentul. Totdeauna se va spune pacienţilor că devenind surse de dragoste, de iubire, ei devin întregi.
Un alt mod de a autostimulare a puterii ca vindecători şi de asigurare a faptului că lucrurile decurg în concordanţă cu planul divin este să se folosească în gând afirmaţia: „Dumnezeule Mamă şi Tată, eu sunt una cu Tine, eu sunt instrumentul voinţei Tale”. Această afirmaţie se va folosi înaintea fiecărei şedinţe de vindecare sau ca afirmaţie în ritualurile zilnice şi se va observa că puterea de vindecare se amplifică. De asemenea, folosind această  afirmaţie,  se  înlătură orice dorinţă, speranţă sau responsabilitate ce se poate simţi în timpul şedinţei de tratament. Este o mare diferenţă ca finalitate atunci când se abandonează toate rezultatele vindecării în mâinile voinţei divine. De asemenea, această afirmaţie ia presiunea morală de pe vindecător.
Unii oameni au nevoie să treacă prin mai multe şedinţe de vindecare pentru a învăţa noi obişnuinţe (să se schimbe). Practicanţii ReiKi, ca  şi facilizatori de vindecare, îi pot ajuta pe pacienţi să treacă prin aceste procese mult mai rapid, mai lin şi mai uşor şi pot uşura manifestările fizice ale bolii. Trebuie să se înţeleagă faptul că cel puţin 98% din boală se manifestă mai întâi la nivelul corpului emoţional, înainte de a se manifesta în corpul fizic cu toate simptomele fizice caracteristice (boală).  Acest mecanism se pare că nu-l înţeleg medicii alopaţi. Cei mai mulţi medici nu dau importanţă prea mare stării emoţionale. Şi dacă ar lua în seamă starea emoţională, ar da tranchilizante sau alte prescripţii  similare, cu scopul de a opri pacientul din a gândi. Bineînţeles că aceasta nu este o soluţie a problemei. Trebuie să se ţină cont că nu există probleme, ci numai soluţii. Se poate întâmpla să se lucreze cu pacientul şi pe plan emoţional. Fără rezolvarea blocajelor emoţionale, pasul cel mare, cum îl cred mulţi, însănătoşirea rămâne doar un vis.
Despre planul emoţional  şi soluţiile în tratarea problemelor emoţionale se vor găsi mai multe informaţii mai târziu, pentru că doar de la nivelul primului grad nu se poate aborda o asemenea temă.
Materialul, în format electronic, complet, poate fi achiziţionat prin comandă. Comandă aici!

3 comentarii:

Anonim spunea...

am practicat diferite și variate metode, modele sau terapii...toate m-au condus spre un pas superior, apoi mai superior...din ce în ce mai superior...dar între timp trecea viața pe lângă mine...
Am păstrat din toate tentativele mele de înălțare doar concluzia că Dumnezeu mă și ne iubește, și că asta trebuie să dau mai departe...dragostea divină....
Nu mai practic nimic, nu respir după canoane și reguli, nu fac zilnic altceva decât...TRĂIESC, și sunt recunoscător Divinității pentru fiecare zi pe care mi-o așterne în față...
Mult respect pentru lumina pe care o împrăștii în lume, maestre.
Trebuie un caracter hotărât și un suflet mare să fi capabil să îți dedici timpul și viața învățării altora să se lumineze sau să se vindece...
Încă odată respect,
valysan

Unknown spunea...

Superb!

Amenda spunea...

Îi sunt foarte recunoscătoare Dr Dawn Acuna, pentru că mi-a adus înapoi soțul care m-a părăsit pentru o altă femeie, în acel moment soțul meu M-a părăsit Am crezut că am pierdut totul până când o prietenă de-a mea mi-a dat-o pe Dr Dawn Acuna, contact WhatsApp, i-am trimis un mesaj și i-a spus durerea prin care trec, așa că ea mi-a spus că totul va fi bine, dacă am încredere și cred în ea, vraja va funcționa cu siguranță pentru mine și soțul meu sigur se va întoarce acasă și ea mi-a spus ce de făcut, așa că acele lucruri au fost făcute și 48 de ore mai târziu, soțul meu s-a întors acasă cerșindu-mi iertare, sunt atât de fericit și recunoscător Dr Dawn Acuna, dacă aveți nevoie de ajutorul ei, contactați-o, este precisă și sinceră,
* Dacă vrei să vrăji pentru a concepe.
*Daca vrei sa ramai insarcinata.
* Dacă vrei să-ți întorci iubitul
*Dacă vrei să vindeci orice fel de boală
* Dacă aveți nevoie de vrajă pentru a obține un loc de muncă bun. *Dacă doriți să nu mai aveți avort spontan. Si etc. scrie-i pe e-mail { dawnacuna314@gmail.com }
WhatsApp: +2348032246310