luni, 23 aprilie 2012

Terapii spirituale – Chakra 1

Nu se ştie ce motive îi fac pe unii să creadă că primei chakre, Muladhara sau chakra rădăcinii care este situată la baza coloanei vertebralem între organele sexuale şi anus. Chakra determină câmpul vital, de circa 1.4 m ce asigură legătura cu Pământul.
Se dă o importaţă mai mică, însă având în vedere că este responsabilă de supravieţuirea, vitalitatea, realismul, securitatea, stabilitatea, individualitatea, impulsivitatea şi curajul omului, la bărbaţi şi de sexualitate, nu există nici cel mai mic motiv spre a fi neglijată în tratamentele spirituale, mai ales că cei care atacă nu o neglijează absolut deloc.
Legătura acestei chakre cu medula renală şi gonada face ca răspunsul „Luptă” sau„Zbor” în cazurile limită să fie mai uşor sau mai greu de dat. Este chakra cu un mare rol în supravieţuirea de urgenţă, reglând mecanismul de obţinere a ceea ce este necesar în această situaţie. Este de asemenea chakra prin care se scurg energiile negative sau uzate spre Pământ.
Pentru orice atacator această chakră este atât de importantă, că, indoferent că „ţinta” este femeie ori este bărbat, nu este ocolită. Se poate spune că este chiar mai mult vânată decât chakra 7. Cu toată importanţa chakrei 7 ce l-ar putea interesa mai mult pe un atacator decât să slăbească realismul „ţintei” în aşa fel încât, cu simţurile realităţii să nu poată realiza situaţia în care se află?
Funcţionarea sa, în situaţii de pericol duce la deschidere mare, bruscă; această deschidere este sesizabilă prin apariţia bruscă a stărilor emoţionale instabile, acesta fiind şi semnul unui pericol iminent!
Blocarea acestei chakre face ca persoana să fie ruptă de realitate (cu capul în nori...) dar apar şi tulburări manifestate fizic: sciatică, hemoroizi, mâncărimi anale, constipaţie, obezitate. Este chakra prin care este atacat aspectul fizic al unui om, cu precădere al unei femei, modalitatea prin care ea este aruncată în latura neplăcutului, a hidoşeniei. Mecanismul de scurgere a energiei negative fiind blocat (ca şi în cazul constipaţiei, care face ca toxinele să fie recirculate) duce la „umflarea” „ţintei” rapidă, „parcă umflată cu pompa”. Acea energie care normal trebuie dusă la „coşul de reciclare a energiilor” fiind stocată la nivelul chakrelor inferioare, materiale, situate în abdomen, dau prima senzaţie, de umflare a abdomenului, caci poate că nu este nimic mai neplăcut decât să vezi un om cu o burtă care iese la 20-30 cm în faţa corpului. Umflarea se produce iniţial prin balonare, ca apoi, repede, să se acumuleze orice, absolut orice, chiar şi apa, chiar şi prin dizolvarea muşchilor, într-un strat de grăsime... neuniform.
Tot datorită blocării acestei chakre apar efecte şi pe planurile sociale: imposibilitatea de a menţine o slujbă sau un nivel de trai şi determină realizarea de acţiuni impuse de frică; exteriorizează efectele problemelor nerezolvate cu părinţii în perioada adolescenţei şi copilăriei.
O coardă aruncată pe această chakră este traductibilă prin „Am nevoie de ceea ce eşti tu, pentru a supravieţui”, cu efect de parazitare, sau „Mergi pe drumul pe care ţi-l fac eu”. Este necesar a se spune că o coardă aruncată pe chakra 1 la bărbat se traduce prin „Poţi, numai când, cum, cu cine vreau eu”. Chakra 1 fiind şi coordonatoare a erecţiei (în această zonă este localizat un muşchi care controlează erecţia şi ejacularea la bărbat) se poate controla potenţa unui bărbat dar şi ejacularea (lipsa acesteia, imposibilitatea de a se putea ajunge la acel moment dar şi ejacularea spontană care, într-un mod curios poate să apară în situaţii deloc obişnuite: când cazul este dependent de anumite condiţii, în speţă doar o singură femeie, atacul asupra chakrei 1 a femeii este mai mult decât evident, pe latura aceasta trebuind înţeleasă şi existenţa unui atac pe cea de-a doua chakră).
Care sunt alte efecte unui atac asupra acestei chakre?

-lipsa vitalităţii, stabilităţii, curajului, senzaţiei de securitate, de siguranţă: a nu fi cu picioarele pe pământ, la propriu, creează o stare de instabilitate. Chiar şi privind către o frunză ridicată de la pământ: pe sol este mult mai stabilă, mai greu de mişcat de adierea vântului, faţă de cazul în care pluteşte. Astfel se simte şi este şi omul. Neîmpământat, nu are cum să ştie unde calcă şi de calcă de o va face unde este bine sau unde este rău. Va oscila pentru că nu este stabil dar şi datorită faptului că n-are nici un fel de siguranţă. Oriunde ar fi, în orice situaţie s-ar afla senzaţia de mlaştină sub tălpi îi este mult mai aproape, indiferent ce vede în jur, la toţi ceilalţi, lipsindu-i, cu totul, stabilitatea psihică. Astfel va prefera să dea înapoi, acolo unde „cândva” a simţit că a fost bine. O formă de curaj propriu, curajul întoarcerii, care însă nu are de-a face cu adevăratul curaj căci, acolo unde se întoarce, de cumva au existat probleme, nu le rezolvă, ci le acceptă în tăcere... mecanism care declanşează procelese fizice menţionate mai sus (constipaţie, obezitate). O asemenea stare induce o lipsă de vitalitate pentru că omul este lăsat „fără suflare”, mişcările îi sunt îngreunate, transpiraţia este ceva frecvent; lipsa vitalătăţii duce şi la scăderea dorinşei de a trăi, la modul propriu şi la modul figurat, acela de a avea trăiri, sentimente.
Lipsa stabilităţii psihice îl face, de multe ori, să spună „Eu sunt nebun”, „Eu o să ajung la nebuni”, „Eu abia aştept să mor”... şi multe alte exprimări ce nu au o legătură cu realitatea.

-lipsa realismului, individualismul, impulsivitatea şi obsesivitatea crescute : lipsa referinţei, aşa se poate traduce ruperea legăturii dintre om şi pământ. Ori tocmai lipsa acestei referinţe creează lipsa realismului: a merge pe un drum pe care nu există marcaje, indicatoare sau borne kilometrice, şi neavând posibilitatea de a măsura cât s-a mers, creează impresia celui de pe drum că mai are mult sau puţin. Nicicum nu poate preciza ceva ce să fie credibil. Orice apreciere este ireală şi irealistă. Astfel ajunge şi „ţinta” care, ruptă fiind de reperul „0” dat de Pământ se poate crede orice şi oriunde. Acest plan subtil, translatat în real dă o imagine numai bună de neluat în seamă, nicidecum conformă cu realitatea: „ţinta” se poate considera superioară unora (şi n-ar fi cazul!) sau inferioară altora (total ireal!); crede că poate să facă, să realizeze chiar şi imposibilul, dar fapte mici, mărunte, nu este în stare să le ducă la bun sfârşit, mai ales faptele în care viaţa are rol suprem!
Şi pentru că toate merg haotic, „ţinta” îşi va avea un drum individual, al ei, spune ea, de fapt un drum şi un comportament individualist. Şi nici n-ar putea fi altfel de vreme ce caută mereu să dea replică la orice, realismul incert tentând-o să răspundă înainte de a şti ceea ce i se spune, înţelege orice spusă ca fiind împotrivă-i, fuge de tot ceea ce i-ar crea o stare stabilă, pe orice plan (material, social, emoţional). S-ar crede mai repede că este o persoană îndreptată spre aventură, dar o aventură care o face să „nimereacă cu oiştea-n gard”. Sunt semne şi caracteristici ale unei impulsivităţi dorite de „atacator”, desăvârşită de ego-ul „ţintei”.
Şi, ca să se ajungă la un tablou complet, unele idei pe care le vehiculează „ţinta”, şi care i se par a fi reale, realiste, nu sunt decât repetiţii obseive, neargumentate, nejustificare, plăsmuiri, s-ar crede, ale propriei imaginaţii. Dar, de fapt este starea creată de „atacator” pentru „înşurubarea” în mental a ideilor pe care i le transmite. Dacă „ţinta” ar fi realistă şi fără obsesii, n-ar fi greu să se întrebe „de ce mă obsedează ideea aceasta?” sau „ce mi s-a căşunat pe asta?”. De aceea tot ceea ce doreşte atacatorul este ca „ţinta” să se creadă de-a dreptul ca fiind normală în anormalitate, astfel încât dorinţa lui să fie realitatea ei!
Ce ar mai fi de spus? Lovind această chakră apar probleme fizice la nivelul oaselor, a dinţilor şi cartilajelor, a unghiilor. Nu doar că apar probleme interne, dar pot să apară şi probleme aparent nelegate de acestea: ştergerea unghiilor, dacă sunt vopsite, lucrări dentare care cad, se rup, fracturi etc.
Mirosul va avea mult de suferit, informaţia olfactivă fiind denaturată. Mecanismele din regiunea inferioară a corpului (intestine, rect, anus, prostată şi vezică urinară) vor suferi dereglaje şi disfuncţii, mai ales pe partea de eliminare a toxinelor din corp
Chakra 1 este cea care, dacă nu este reechilibrată, curăţită, deblocată, lasă să se acumuleze anxietatea şi angoasele, face ca inflexibilitatea, neadaptabilitatea şi gândirea rigidă să devină predominante, stări care pe plan uman dar şi pe plan spiritual nu doar că nu duc spre mai sus, dar determină decăderea, cu indulgenţă a se spune că este stagnare. Până la urmă asta înseamnă neîmplinire, neîndeplinirea menirii şi blocarea destinului.
Terapia, contracarea şi evitarea acestui tip de atac este în general diferită, de la un caz la alt caz. Există şi reţete generale, dar greu a se da o „reţetă” general valabilă. Singura soluţie de a găsi rezolvare este cunoaşterea cazului, în întregime!
Subiectul nu este încheiat. Se va completa. Aşa că... mai reveniţi pe aici!

(c) 2012-2013, Daniel-Dumitru Darie
Reproducerea textelor se poate face prin citarea sursei, însoţită de link-ul corespunzător.

8 comentarii:

Unknown spunea...

Cu siguranță că voi reveni, este ceea ce mă interesează, fericit este cel ce vede cu ochiul minții...

Catalunaluna spunea...

Am ramas fara cuvinte... aceste efecte le simt eu psihic de cateva luni de zile.. Eu nu cunosc Reiki, dar cred ca trebuie sa existe o solutie de a rezolva problema, de a putea eu insami sa fac o curatare a acestei chakre. Ceva idei?

ArKin spunea...

Ma intereseaza sa stiu, cand simt un zumzait puternic si o vibratie la aceasta ceakra, este o scurgere de energie, deci nefiind benefica ? sau este o curatare de energii impure, negative ? caz in care este benefica. Ma intereseaza mult acest raspuns, deoarece nu stiu cum sa interpretez ceea ce simt. Multumesc mult.

danule spunea...

Cum se fac atacurile?
Cum te feresti de atacuri?
Cum dizolvi atacul?
Sunt intrebari normale!
Raspunsurile cine le da?Numai articolul acesta nu rezolva problema.Multumesc.

Anonim spunea...

Am facut primele doua cursuri Reiki, dar am continuat sa ma cunosc pe mine, pe cel din INTERIORUL, Sinele meu. In cei 3 ani scursi de la aceste cursuri, am cautat sa imi dezvolt si sa-mi activez periodic chakrele prin meditatie, apeland la energia universala ce ti-o confera statul de lucrator cu lumina. Prin meditatie, imi activez fiecare chakra prin contactul dintre pamant si chkara a noua (centrul universului), eliminand spre pamant tot ceea ce este negativ in cele 7 chakre, dar si folosind energia acestora pentru a-mi proteja atat sufletul cat si corpul, invelindu-l cu energia si culorile fiecarei chakre pana la aproximativ un metru in jurul, iar cu energia celei de-a opta sa o imping pana acolo unde am puterea sufleteasca. Totodata, o alta cale este de a asculta pe YouTube muzica destinata fiecarei chakre in parte sau alte muzica Reiki pentru relaxare in timpul liber sau impreuna cu alte activitati recreative... Cat despre atacuri, le poti gasi in orice clipa din partea altor persoane, dar avand mereu o aura bine configurata, acestea incet incet au un efect minim. Totul e sa eviti a-ti face tu singur propriile atacuri la persoana proprie, inclusiv cele pe care crezi ca le indrepti - vinovat sau nevinovat, cu gandul - catre alte persoane, deoarce aceste atacuri revin la tine si revin cu o forta mult mai mare.A gandi in mod pozitiv, a crede cu tarie in latura pozitiva a ta, a sti sa folosesti cuvintele adevate pentru a imbraca gandurile, dar si modul de actiune pot schimba cu adevarat viata unui om.

Unknown spunea...

Multumesc (si) anonimilor pentru interesul acordat blogului meu.
As vrea totusi sa fie mai bine inteles rolul comentariilor si sa nu se confunde acest spatiu cu loc pentru impartasirea propriilor experiente, iar subiectele sa nu fie colaterale si adiacente celui cuprins in postarea la care se face asa-zisul comentariu...

Anonim spunea...

Citeste cartile:Terapie spirituala-Constantin Gheorghita,Atacul PSI-Ovidiu Dragons Argesanu,Kombat K,si vei intelege.Astazi, cu programul Mind Control,vrajitorii au facut echipa cu experti in parapsihologie,cu expertii in manevrarea armelor electromagnetic.....lumina informata,prin satelit,infrasunete care pot face o statue sau un tablou sa vorbeasca,sa planga,programs melefice clonate trimise in ureche pt vibrarea unor organs...

Amenda spunea...

Îi sunt foarte recunoscătoare Dr Dawn Acuna, pentru că mi-a adus înapoi soțul care m-a părăsit pentru o altă femeie, în acel moment soțul meu M-a părăsit Am crezut că am pierdut totul până când o prietenă de-a mea mi-a dat-o pe Dr Dawn Acuna, contact WhatsApp, i-am trimis un mesaj și i-a spus durerea prin care trec, așa că ea mi-a spus că totul va fi bine, dacă am încredere și cred în ea, vraja va funcționa cu siguranță pentru mine și soțul meu sigur se va întoarce acasă și ea mi-a spus ce de făcut, așa că acele lucruri au fost făcute și 48 de ore mai târziu, soțul meu s-a întors acasă cerșindu-mi iertare, sunt atât de fericit și recunoscător Dr Dawn Acuna, dacă aveți nevoie de ajutorul ei, contactați-o, este precisă și sinceră,
* Dacă vrei să vrăji pentru a concepe.
*Daca vrei sa ramai insarcinata.
* Dacă vrei să-ți întorci iubitul
*Dacă vrei să vindeci orice fel de boală
* Dacă aveți nevoie de vrajă pentru a obține un loc de muncă bun. *Dacă doriți să nu mai aveți avort spontan. Si etc. scrie-i pe e-mail { dawnacuna314@gmail.com }
WhatsApp: +2348032246310