vineri, 2 martie 2012

ReiKi - Grad III-b (Master) [2]

Simboluri ReiKi Grad IIIb

       1. ShiKa Sei Ki         
Semnificaţie: Energia care se revarsă de la inimă la inimă
Acţiune: Curăţă şi elimină energiile negative din chakra 4, răul de pe suflet. Altfel spus, este un simbol care vindecă sufletul.
Este foarte importantă utilizarea acestui simbol, pentru că sufletul este energia de bază a omului; dacă acesta este murdar, afectează întreg sistemul omului. Nu poţi vindeca un om dacă întâi nu îi vindeci sufletul.
Se poate folosi Sei He Ki care deschide chakra şi apoi Shika Sei Ki care să o cureţe, apoi Cho Ku Rei de trei ori pentru sigilare.
Este extrem de util în caz de supărare, tristeţe, oboseală, suferinţă  în dragoste, tot ceea ce ţine de probleme de inimă şi suflet.
      
Activarea chakrei inimii
Recuperarea substanţei noesice
Aplicat pe inima unei persoane are rol major în refacerea şi recuperarea substanţei noesice (sufletului) pierdut şi refacerea compasiunii şi iubirii acestei persoane.
Tratarea bolilor de inimă
Armonizarea spaţiilor
NB: Având în vedere capacitatea de a lucra asupra chakrei inimii – cea care controlează sentimentalul, iubirea – însoţit de intenţie, se pot induce gânduri împotriva Liberului Arbitru. De aceea discernamântul, încă odată, trebuie să-şi arate existenţa. Nu folosiţi niciodată acest simbol în scopuri egoiste!
Materialul, în format electronic, complet, poate fi achiziţionat prin comandă. Comandă aici!
2.   Chi Ka So.
Acţiune: Este un simbol utilizat exclusiv pe chakra gâtului, căreia îi amplifică biocâmpul de emisie, mărind  în consecinţă capacitatea omului de a emite semnale în mediul înconjurător. Altfel spus, deschide dimensiunea către energia acestei chakre. Traducerea, adaptată prin consecinţe, este Simbol de comunicare.
Face parte din simbolurile vechi, despre  care nu se cunosc foarte multe aspecte. Rolul său este de a deschide canalele de comunicare cu alte persoane, cu eul superior, cu ghizii spirituali, cu îngerii şi entităţile de Lumină.
Se foloseşte împreună cu Cho Ku Rei, Sei He Ki şi Hon Sha Ze Sho Nen; se poate accesa comunicarea cu orice entitate din univers, căreia se vrea a i se adresa o întrebare, pentru purtarea unui dialog sau pentru a cere ajutorul.

Deschiderea şi echilibrarea chakrei gâtului
Mărirea capacităţii de comunicare
Eliberarea de timiditate
Materialul, în format electronic, complet, poate fi achiziţionat prin comandă. Comandă aici!
3. Dumo
Dumo este o variantă destul de larg utilizată a simbolului de Maestru, Dai Ko Mio, fiind varianta tibetană, apropiată ca formă  grafică de simbolul de maestru din sistemul Shamballa MDH, Dai Ko Mio Atlantean.
Utilizarea cea mai importantă a acestui simbol este în timpul acordajelor, când acesta are funcţia de a des-chide canalul central pentru facilitarea pătrunderii sim-bolurilor şi a energiilor acolo.
Simbolul Tibetan se poate utiliza oricând dictează intuiţia, aplicabilitatea sa cuprinzând un spectru mare de situaţii. Orice energie negativă reziduală care prezin-tă dificultăţi în îndepărtare şi curăţare poate fi uşor eliminată aplicând acest simbol. Aruncând o privire asupra altor sisteme, se poate observa marea apro-piere a puternicului simbolului de curăţire, Motor-Zanon, din Shamballa MDH, acesta părând a-şi trage rădăcinile din acest simbol.
Poate fi aplicat în colţurile şi centrul spaţiilor (camerelor), pentru o purificare  spirituală a acestora, protecţia  şi pentru creşterea vibraţiei locului respectiv.
Materialul, în format electronic, complet, poate fi achiziţionat prin comandă. Comandă aici!
Simbolurile utilizate în ReiKi Usui sunt cele prezentate până acum. Nu sunt multe, sunt doar zece, din care patru aparţin sistemului tradiţional, iar celelalte cinci aduse ca necesităţi din sistemele tradiţionale, paralele, ale aceleiaşi tehnici de vindecare energetică; la acestea se adaugă simbolul alternativ de maestru, simbol care nu este doar o alternativă, căci are şi utilităţi distincte. Privind  mai cu  luare aminte utilizarea acestora  din urmă, se observă că cinci simboluri  deţin supremaţia prin multiplele utilizări şi combinaţii, celelalte simboluri fiind completări utile şi necesare pentru cazuri speciale, dar importante. Sistemul în sine a luat doar ceea ce a fost necesar, păstrându-şi simplitatea care i-a dat marea eficacitate!

Niciun comentariu: